Hållbar lokalvård med DIRO

För dig som prioriterar hållbarhet och hälsa finns det en unik möjlighet att städa och tvätta helt utan kemikalier. Dessutom är det både enkelt och konstnadseffektivt. Genom det flexibla filtret DIRO blir det vatten som du använder avjoniserat och fritt från kalk och kemikalier och det gör att du varken behöver städ- eller tvättmedel. Det här är framtidens sätt att hålla rent på och genom att satsa på hållbar lokalvård erbjuder SWATAB dig möjligheten att skydda miljön, dig själv och andra i din omgivning. 

Läs och ladda ner vår folder Hållbar lokalvård med DIRO här.

Var passar produkter från SWATAB bäst?

Vattentekniken som utvecklats av SWATAB passar överallt i alla typer av verksamheter. Filtret kan dessutom anpassas för att installeras till såväl en som flera tvättmaskiner och tappkranar, vilket gör det idealiskt för platser där det ständigt städas eller tvättas, exempelvis på förskolor, vårdboenden eller hotell. Men även kontorslokaler, industrilokaler och tvätt-centraler är exempel på verksamheter som har mycket att tjäna på ett införande av hållbar lokalvård med DIRO. Det har blivit allt vanligare med olika allergier – inte minst från de många kemiska produkter som fram tills nu används för städning och tvätt. När du installerar det unika vattenfiltret DIRO minskas omedelbart risken för allergiska reaktioner och andra besvär, både hos personal och alla andra som vistas i lokalerna, utan att kvaliteten försämras. Det är till och med så att det blir lite enklare, med färre arbetsmoment att städa och tvätta och till och med billigare på sikt.

Fler fördelar med DIRO kan du läsa här.

Hur fungerar filtret?

Med DIRO filtret från SWATAB sker en direkt och omedelbar filtrering som ger dig ultrarent vatten för städ och tvättning, DIRO är mycket enkelt att installera. Det spelar ingen roll om du har gamla eller nya maskiner, filtret passar till de flesta modeller och ger en vattenkvalitet utan like.

Läs mer om våra produkter här.

5/5
"Tack vare SWATAB kan vi idag erbjuda stora som små företag en kemikaliefri städning"
Nikola Baric
VD på Sesab
Skolor i Kristianstad

Vid två verksamheter i skolområde Östra, Kulltorpskolan och Uddegårdens Förskola har man vässat miljötänket, man både städar och tvättar helt utan kemikalier. 

Läs mer…

Laxå kommun

Laxå är en av de kommuner som framgångsrikt tagit bort kemiska rengöringsmedel och istället gått över till ultrarent, avjoniserat vatten.

Läs mer..

Städföretaget Sesab

Idag är det en självklarhet att hållbarhetsfrågor klättrat högt upp på agendan hos framgångsrika företag – och Sesab är inget undantag.

Läs mer..

Gör lokalvården hållbar

Idag är människor mer medvetna än någonsin om hur viktigt det är att hålla rent. Genom att satsa på rent vatten, utan skadliga ämnen, minskar du inte bara risken för allergier utan får dessutom bort bakterier och virus mycket effektivt. Bra lokalvård handlar inte enbart om damm och smuts, den handlar framförallt om fysisk hälsa. Med DIROS rena vatten förbättras miljön för skolbarn och patienter, medarbetare och hyresgäster, kunder och besökare.

Precis alla ytor och produkter kan med fördel rengöras med DIRO-vatten, inklusive mattor, fönster, golv och arbetsytor. Som om det inte räckte med det, kan du även rengöra de moppar och städdukar som du använder med vattnet och behöver alltså inte längre använda tvättmedel för dem heller. Framtidens hållbara lokalvård är här för att stanna och SWATABS vision är att på ett smart och praktiskt sätt kunna bidra till en renare och bättre planet. 

BRA ATT VETA NÄR MAN STÄDAR MED DIROVATTEN

När man städar med DIRO vatten behöver man inte använda handskar för att skydda händerna mot kemikalier. DIRO ger inte upphov till vare sig eksem eller extrem uttorkning. 

Rent praktiskt går det till så när man städar med DIRO vatten att man sprayar, väntar några sekunder och torkar därefter rent med en trasa eller mopp. Använd med fördel microfiberdukar och microfibermoppar, men man kan också använda andra material såsom wettexdukar och tygtrasor. 

Tester med ATP-mätare visar att städning med DIRO vatten är fullt tillräckligt även på toaletter. Har man problem med t.ex. kalk eller dålig lukt kan man använda bikarbonat och ättika. Ättikslukten avdunstar ganska snart.

Man kan använda olika kemiska produkter tillsammans med DIRO vatten, men det behövs inte. 

Om man har problem med statisk elektricitet när man tvättat med DIRO kan man med fördel använda ättika. 

Recept på eget sköljmedel:

  • 5 dl ättika 24% eller 12%
  • 5 dl vatten
  • 5-7 droppar eterisk olja (valfritt) 

 Blanda vätskorna i en glasflaska och skaka ordentligt innan du skall använda den. Tillsätt ett par matskedar i sköljmedelsfacket och tvätta som vanligt. 

När du tvättar golv som behöver polish med DIRO vatten kommer du att märka att polishen håller längre. Du behöver därför inte utföra periodisk städning lika ofta.