Paul Rosensköld, ny säljare på SWATAB: “Mitt främsta mål är alltid att underlätta kundens vardag”

Möt Paul Rosensköld, ny säljare hos oss på SWATAB! Paul är en glad malmöit som uppskattar det goda i livet: sport, musik och riktigt bra kaffe. Han har en svårslagen erfarenhet inom yrket, då han arbetat med försäljning i olika former i hela sitt yrkesliv. Sedan 18-års ålder har Paul arbetat med b2c- såväl som b2b-försäljning i olika roller inom flera olika branscher.


Hej Paul! Berätta, hur började du din karriär inom sälj?

Jag har gått den långa vägen inom säljyrket. Jag började med att arbeta i matbutik och avancerade sedan vidare till butikschef och säljledare. Därefter arbetade jag som utesäljare. Sedan dess har jag arbetat med allt från att sälja annonser till kaffemaskiner och städprodukter. Lite av varje alltså!

Vilka av dina tidigare erfarenheter har bidragit till att du är där du är idag?

Jag kommer närmast från en städgrossist som erbjöd ett stort utbud av städmaskiner, städmaterial samt förbrukningsmaterial, där jag arbetade som säljare i fyra år. Precis som SWATAB hade detta företag ett stort miljöfokus. Det var här jag för första gången satte mig in i hur mycket kemikalier som faktiskt används vid städning, något som inte bara är dyrt och dåligt för miljön, utan som även i högsta grad påverkar arbetsmiljön för städpersonalen som kommer i kontakt med kemikalierna

Hur kommer dig sig att du valde att börja arbeta på SWATAB?

Anledningen till att jag började arbeta på SWATAB är för att jag vill göra skillnad på en bredare front än jag gjort tidigare. SWATAB är ett företag som verkligen ligger i framkant när det kommer till att minska kemikalieanvändningen i städ- och tvätt branschen. Jag visste att jag varje dag skulle få arbeta med en produkt jag tror stenhårt på, en produkt som dessutom ligger helt rätt i tiden. Det känns både roligt och väldigt meningsfullt!

Många av de kunder jag besökt, har haft många problem med allt ifrån utslag och torra händer till följd av användning av för mycket kemprodukter. Med SWATABs DIRO-vatten kan kunderna slippa allt detta.

Vad ser du fram mest emot i din nya roll som säljare hos oss på SWATAB? 

Innan jag kom i kontakt med SWATAB visste jag inte att det faktiskt går utmärkt att städa och tvätta rent med enbart vatten – utan att för den sakens skull tumma på vare sig doft eller resultat. Därför ser jag verkligen fram emot att få fler att inse detta: att förstå hur enkelt det faktiskt kan vara att minska sin miljöpåverkan samtidigt som man sparar pengar och dessutom bidrar till en förbättrad arbetsmiljö för sina medarbetare.

Vad är det roligaste med säljaryrket?

Det som driver mig är att ständigt träffa nya människor, att utmanas varje dag och att göra något meningsfullt. Mitt främsta mål är alltid att underlätta kundens vardag, och jag sätter stort värde i att bara sälja in produkter som jag vet kommer att göra just detta. Jag älskar yrket!