Miljötvättstuga med DIRO

För fastighetsägare, hyresvärdar och bostadsföreningar som vill ta ansvar för en hållbar utveckling och dessutom spara pengar är miljötvättstuga med DIRO ett effektivt alternativ. Med DIRO blir även tvättstugan en allergifri tvättstuga som minskar risken för allergiska besvär för användarna. 

DIRO är enkelt att installera. Filtret kan kopplas till både gamla och nya maskiner, vilket gör att investeringsbehovet minskar eftersom det inte krävs någon ombyggnad eller omprogrammering av maskinerna. Om du redan har Podabs eller Mieles tvättmaskiner kan vi dessutom erbjuda optimerade tvättprogram utan extra kostnad. 

SWATAB har idag installerat DIRO i tvättstugor runt om i landet. De boende är nöjda som får tvätten ren och klar på kortare tid och fastighetsägarna är nöjda som både gör en miljöinsats och sparar pengar på underhåll och drift.

Fördelar med en miljövänlig tvättstuga

Att installera DIRO i den gemensamma tvättstugan är en lönsam, klimatsmart och hälsosam investering. En kemikalie- och allergifri tvättstuga med SWATABs filter ger bland annat följande fördelar:

  • Ökad livslängd på tvättmaskiner och torktumlare eftersom det inte förekommer någon uppbyggnad av kalk eller tvättmedelsrester, detsamma gäller även avloppsrören. 
  • Lägre energiförbrukning genom kortare tvättprogram.
  • Lägre servicekonstnader, och servicetid med mindre underhåll. Detta innebär att du får mindre störningar i tvättstugan eftersom tiden med driftstopp minskar.
  • Ingen avfallshantering av förpackningar, en renare tvättstuga med mindre städning av lokalen. Tvättstugan blir trevligare för användarna och kräver mindre tillsyn.

 

Fler fördelar med DIRO kan du läsa här.

Vittvätt

När du har tvättat dina vita kläder många gånger så kan de förlora sin vithet, detta kan bero på att kläderna innehåller optiska vitmedel, men det kan också bero på andra orsaker.

Läs mer..

Fläckborttagning

DIRO tar bort de flesta  fläckar, men ibland är fläckar så svåra att man måste använda fläckborttagningsmedel, då kan man använda vilken sort man vill, vare sig man köper ett medel i affären eller gör ett eget.

Läs mer..

Blekning

Det finns fläckar som är så inbitna i tyget att de inte ens kan behandlas med fläckborttagning.

Läs mer..